B&B eigenaar Thomas Losonczy volgde een koksopleiding in Hotelschool Spermalie te Gent en Brugge.
Zijn interesse in wijn resulteerde later in het diploma van Sommelier Conseil (Suze-la-Rousse/FR) en de volgende stap een opleiding Ambachtelijk Chocolatier en Confiserie.
Thomas legt onder meer de focus op pralines & wijn. Zorgvuldig geselecteerde wijnen met gespecificeerde pralines is een uitdaging. Dat is intens degusteren én dubbel genieten!
Ook met de combinatie pralines & bier weet hij een fijn samenspel te creëren.
Thomas werkt nog zuiver ambachtelijk, met o.a. Belgische topchocolades, diverse origine-chocolades en verse kwaliteitsproducten. Hij kiest bewust voor kleinschaligheid en authenticiteit en maakt pralines voor de echte chocoladeliefhebber die van pure en delicate smaken houdt.
![](https://www.lacledusud.be/wp-content/uploads/2022/10/chocolade_5_3382954889-1024x935.jpg)
Afhaling / Levering aan huis vanaf 30 euro in Merelbeke en omliggende gemeenten (max. 15 km)
Alle pralines en chocoladeproducten zijn ambachtelijk in eigen atelier vervaardigd.
![](https://www.lacledusud.be/wp-content/uploads/2022/10/chocolade_4_1631154211-1024x683.jpg)
![](https://www.lacledusud.be/wp-content/uploads/2022/10/chocolade_6_2826772298-768x1024.jpg)
Onze lekkere chocoladeproducten zijn nu ook te verkrijgen bij:
De Oesterzwamboerderij en Unieke Hoevewinkel – Diepestraat 9 Bottelare (Alle dagen open van 7 tot 19 uur)
Chocolade dragees te koop bij Ooost, Promotiecentrum voor Oost Vlaamse streekproducten
Pralines te koop bij Restaurant ‘t Grof Zout – Brasserie De Oase